Σχεδιάζουμε

υπερσύγχρονες και αποτελεσματικές ιστοσελίδες

που κάνουν τη διαφορά
διαβάστε περισσότερα

Transparent Layer

Σχεδιασμός ιστοσελίδων με

Responsive Design.

Μία ιστοσελίδα συμβατή με όλες τις συσκευές

Transparent Layer

Παρέχουμε υπηρεσίες

Αντίστροφης Μηχανικής

& Ασφάλειας λογισμικού.
διαβάστε περισσότερα

Transparent Layer

Αν ψάχνετε επαγγελματίες

Joomla Προγραμματιστές

τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος
διαβάστε περισσότερα

Transparent Layer

Όταν κατασκευάζετε μία ιστοσελίδα και την ανεβάζετε στο διαδίκτυο, σκοπός σας είναι να προσελκύσετε νέους πελάτες και να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησής σας. Αν η ιστοσελίδα σας δεν έχει επισκεψημότητα, δηλαδή δεν την επισκέπτεται κανείς παρά μόνο φίλοι και γνωστοί, τότε δεν έχει πετύχει τον σκοπό της και η επένδυση που κάνατε για την κατασκευή της, δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και φυσικά τα προσδοκώμενα κέρδη.

Από τη στιγμή που θα παραλάβετε την ιστοσελίδα σας , αυτή θα είναι προσβάσιμη στους χρήστες του διαδικτύου, σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ερώτημα όμως που γεννάτε είναι, πώς αυτοί οι χρήστες θα μάθουν για την ύπαρξη της και κατ επέκταση των προϊόντων που διαθέτετε; Κανείς δεν πρόκειται να πληκτρολογήσει στον φυλλομετρητή του τη διεύθυνση της σελίδας σας, παρά μόνο τυχαία ή εάν έχετε κάποιο πολύ προφανές όνομα - domain. Στο Internet όλοι ψάχνουν να βρουν αυτό που θέλουν, με την βοήθεια των μηχανών αναζήτησης.  Όταν ένας χρήστης πληκτρολογήσει έναν όρο στη μηχανή αναζήτησης, αυτή θα εμφανίσει χιλιάδες ή εκατομμύρια αποτελέσματα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι χρήστες, θα βρουν αυτό που ψάχνουν στις 10 πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων και ειδικότερα στις δύο πρώτες.

Άρα λοιπόν, για να μπορέσετε να έχετε επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει αυτή να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, με συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά.  Συνεπώς, δεν αρκεί απλά η κατασκευή μίας ιστοσελίδας, αλλά θα πρέπει να γίνει και μία αποτελεσματική προώθηση.  Η διαδικασία που ακολουθείται, ώστε να ‘ανεβεί’ μια ιστοσελίδα στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης λέγετε ‘προώθηση ιστοσελίδων’.

Μέθοδοι προώθησης ιστοσελίδων

Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι, με τις οποίες μπορούμε να προωθήσουμε μια ιστοσελίδα. Η πρώτη μέθοδος είναι η οργανική βελτιστοποίηση (Search Engine Optimization- SEO) που μπορεί να χαρακτηριστεί, κατα μια έννοια, ως “δωρεάν”, διότι δεν πληρώνετε για να συμπεριλήφθητε στα αποτελέσματα αναζήτησης, για τις λέξεις – φράσεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν, ενώ η δεύτερη είναι με πληρωμένη διαφήμιση μέσω των pay per click (PPC). Από αυτές τις μεθόδους προώθησης προέρχεται το 70% με 90% των επισκεπτών σε ένα site.

Η κύρια μέθοδος για να αυξήσετε την επισκεψημότητα στο site σας, είναι η οργανική βελτιστοποίηση μίας ιστοσελίδας. Πρόκειται για τη διαδικασία που ακολουθείται για τη βελτίωση της κατάταξης της ιστοσελίδας, στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, για τις λέξεις ή φράσεις κλειδιά που ενδιαφέρουν την επιχείρησή σας. Το οργανικό SEO βοηθάει στην εμφάνιση της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης για αόριστο χρονικό διάστημα. Ωστόσο για να διατηρηθεί μία καλή κατάταξη, θα πρέπει η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας να συνεχίζεται και μετά το πέρας της SEO καμπάνιας, διότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Οι πρώτες οργανικές θέσεις για ορισμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά είναι λίγες και μαζί με εσάς θα υπάρχουν και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, που θα θέλουν να έχουν και αυτές μία καλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα, κάνοντας χρήση SEO τεχνικών.

Το κόστος για την βελτιστοποίηση μίας ιστοσελίδας, ώστε αυτή να εμφανίζεται στα πρώτα οργανικά αποτελέσματα, εξαρτάται κυρίως από τον ανταγωνισμό που υπάρχει για τις λέξεις ή φράσεις κλειδιά, για τα οποία θα γίνει η βελτιστοποίηση. Για παράδειγμα η φράση «ξενοδοχεία», που είναι μία λέξη γενική, εμφανίζει ~26 εκατομμύρια αποτελέσματα στη Google. Άρα ο ανταγωνισμός για αυτή τη λέξη κλειδί είναι μεγάλος. Η φράση «ξενοδοχεία Καβάλα», που εδώ προσδιορίζουμε και τη γεωγραφική περιοχή, κάνοντας την πιο ειδική, εμφανίζει ~423 χιλιάδες αποτελέσματα, που είναι πολύ λιγότερα και κατ΄επέκτασιν και ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος.

Η δεύτερη μέθοδος προώθησης ιστοσελίδων είναι η πληρωμένη διαφήμιση μέσω των pay per clickPPC, δηλαδή οι διαφημίσεις που εμφανίζονται δεξιά από τα οργανικά αποτελέσματα. Η μέθοδος αυτή προτείνεται για την προώθηση ιστοσελίδων, που δεν κατατάσσονται ψηλά από τις μηχανές αναζήτησης. Με την PPC διαφήμιση έχουμε βέβαια άμεσα αποτελέσματα, αλλά απαιτείται μία συνεχής δαπάνη για την εμφάνιση της διαφήμισης. Και αν για κάποιο λόγο παρουσιαστεί έλλειψη ρευστότητας, τότε αμέσως θα “πέσουν” οι πωλήσεις, αφού πλέον θα σταματήσει η προβολή της διαφήμισης, με αποτέλεσμα να σταματά και η ροή των επισκεπτών προς την ιστοσελίδα σας.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε πως η κατάλληλη επιλογή στρατηγικής προώθησης της ιστοσελίδας, είναι μείζονος σημασίας προκειμένου να αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να επιλέξουμε μαζί την καταλληλότερη στρατηγική προώθησης της ιστοσελίδας σας.