Σχεδιάζουμε

υπερσύγχρονες και αποτελεσματικές ιστοσελίδες

που κάνουν τη διαφορά
διαβάστε περισσότερα

Transparent Layer

Σχεδιασμός ιστοσελίδων με

Responsive Design.

Μία ιστοσελίδα συμβατή με όλες τις συσκευές

Transparent Layer

Παρέχουμε υπηρεσίες

Αντίστροφης Μηχανικής

& Ασφάλειας λογισμικού.
διαβάστε περισσότερα

Transparent Layer

Αν ψάχνετε επαγγελματίες

Joomla Προγραμματιστές

τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος
διαβάστε περισσότερα

Transparent Layer

Εάν η ιστοσελίδα σας τρέχει ένα CMS Joomla έκδοσης 1.0.x, 1.5.x, τότε συνίσταται η αναβάθμιση του σε μεταγενέστερες εκδόσεις 2.5.x και 3.x. Το Migration όμως θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά και από εξειδικευμένους τεχνικούς, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος απώλειας δεδομένων ή ακόμα και το “κρέμασμα” του site σας.

Εμείς στην DixanSoft αναλαμβάνουμε το Joomla Migration για την ιστοσελίδα σας, που εκτός από την αναβάθμιση του «πυρήνα» περιλαμβάνει και την αναβάθμιση όλων των εγκατεστημένων επεκτάσεων (extensions), ώστε να είναι συμβατά με την καινούρια έκδοση. Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμα Updates για αυτά τα extensions, ώστε να είναι συμβατά με την νέα έκδοση, μπορούμε να τα επανα προγραμματίσουμε, ώστε να επιτευχθεί η συμβατότητα.

Παρακάτω παραθέτουμε μία τυπική ροή εργασίας για τη διαδικασία που ακολουθούμε για το Joomla Migration:

  1. Λαμβάνεται ένα Backup: Λαμβάνουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλης της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα αρχεία και τις βάσεις δεδομένων.
  2. Στήνεται ένα αντίγραφο της ιστοσελίδας: Για να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά, χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί πρόβλημα με το τρέχον site, στήνουμε ένα αντίγραφο της ιστοσελίδας σε ένα ασφαλές σημείο και δουλεύουμε πάνω σε αυτό με ασφάλεια. Ναι είμαστε τόσο προσεκτικοί!
  3. Αναβάθμιση του CMS και των Extensions: Στην συνέχεια αναβαθμίζουμε το Joomla, όπως επίσης και όλα τα extensions/plugins/modules που είναι εγκατεστημένα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν νεότερες εκδόσεις για τα out of the box extensions, ώστε να προβούμε στην αναβάθμιση τους, θα μπορούσαμε να τα επανα προγραμματίσουμε ώστε να είναι συμβατά με την νεότερη έκδοση.
  4. Έλεγχος του site: Κατά τη διαδικασία του Migration δοκιμάζουμε συνεχώς τη λειτουργικότητα του νέου Joomla site. Στο τέλος, βέβαια, θα κάνουμε μία τελική εκτενή δοκιμή, για να ελέγξουμε αν το Migration έγινε με επιτυχία. Η δοκιμή αυτή μας επιτρέπει, να διορθώσουμε τα διάφορα bugs που μπορεί να υπάρξουν κατά τη διάρκεια της εργασίας μας.
  5. Αντικατάσταση του παλαιού site: Εφόσον η αναβάθμιση ολοκληρωθεί με επιτυχία, το επόμενο βήμα είναι η αντικατάσταση του παλιού site με το καινούριο νεότερης έκδοσης. Φυσικά όλο αυτό τον καιρό που θα εργαζόμαστε, το site σας θα είναι κανονικά στη θέση του και πλήρως λειτουργικό. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα επικοινωνήστε μαζί μας.